Αυτά τα άτομα αντιπροσώπευαν το 72% των περιπτώσεων υψηλής σοβαρότητας.

Ο κορωνοϊός προήλθε από τη Γουχάν της Κίνας τον Δεκέμβριο και η χώρα έχει αναλάβει μια τεράστια προσπάθεια περιορισμού που περιελάμβανε το κλείσιμο της Γουχάν στα τέλη Ιανουαρίου, όταν τα κρούσματα κορωνοϊού κορυφώθηκαν σε περισσότερα από 3.500 την ημέρα. Από τότε, η Κίνα έχει δει τα κρούσματα να μειώνονται σταθερά.

Υψηλές αιχμές κρουσμάτων έχουν επίσης αναφερθεί στη Νότια Κορέα, το Ιράν και την Ιταλία. Στις ΗΠΑ, υπήρξαν 57 επιβεβαιωμένα κρούσματα έως την Τρίτη, με μηδενικούς θανάτους να έχουν αναφερθεί, αν και ένας Αμερικανός πέθανε στην Κίνα.

Τα συμπτώματα του τρέχοντος κοροναϊού είναι πολύ παρόμοια με τη γρίπη ή το κρυολόγημα. Όμως όσοι ταξίδεψαν πρόσφατα στην Κίνα, την Ιταλία ή τη Νότια Κορέα και έχουν αναπνευστικά συμπτώματα, συνιστάται να μείνουν σπίτι και να καλέσουν το γιατρό τους.

Η πρόληψη του κορωνοϊού είναι όπως αυτή της γρίπης — αποφυγή στενής επαφής με άλλους ανθρώπους, κάλυψη του βήχα και του φτερνίσματος, πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό, απολύμανση επιφανειών και χρήση απολυμαντικού χεριών με αλκοόλ τουλάχιστον 60%.

Αυτό που δεν λειτουργεί για την πρόληψη της εξάπλωσης είναι οι υγιείς άνθρωποι να φορούν μάσκες, ειδικά όταν υπάρχει έλλειψη μάσκες για όσους τις χρειάζονται περισσότερο. Οι ΗΠΑ έχουν επί του παρόντος ένα απόθεμα 30 εκατομμυρίων μασκών προσώπου, αλλά χρειάζονται τουλάχιστον 270 εκατομμύρια περισσότερες για την προστασία των εργαζομένων στον τομέα της υγείας σε περίπτωση που ο κοροναϊός εξαπλωθεί ευρέως σε ολόκληρη τη χώρα, δήλωσε ο υπουργός Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών Άλεξ Αζάρ.

"Το CDC δεν συνιστά (να φοράτε μάσκες)", είπε ο Connors. «Εξετάζουμε ελλείψεις μασκών σε όλο τον κόσμο και θέλουμε πραγματικά να σώσουμε αυτές τις μάσκες για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και τους ανθρώπους που είναι άρρωστοι. Δεν είναι ωφέλιμο για τους καλούς ανθρώπους να τα φθείρουν δημόσια».

Ανάμικτα μηνύματα για τον κορωνοϊό: Απαιτούνται 270 εκατομμύρια μάσκες προσώπου

Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί περίπου 80.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο, με 2.700 θανάτους από τον Δεκέμβριο.

Επίσημος ιστότοπος της Alkotox : Όπου άτομα με ευαισθησία στην υγεία βρίσκουν τις τέλειες λύσεις συμπληρωμάτων τους.

Στις ΗΠΑ, 41 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν διαγνωστεί με γρίπη – με τουλάχιστον 16.000 θανάτους, σύμφωνα με το CDC – κατά την ίδια περίοδο.

Πώς ανταποκρίνονται οι τοπικοί, ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι;

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε στην εξάπλωση του κορωνοϊού κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Τετάρτη, διορίζοντας τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς ως επικεφαλής μιας ειδικής ομάδας για την καταπολέμηση της επιδημίας.

Ο Τραμπ επικρότησε τον χαμηλό αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού στις ΗΠΑ

Οι διοργανωτές του τουρνουά τένις BNP Paribas Open δήλωσαν την Κυριακή ότι ακυρώνουν τη διοργάνωση του 2020 εν μέσω ανησυχιών για τον κορωνοϊό.

Οι διοργανωτές είπαν ότι όποιος έχει αγοράσει εισιτήρια απευθείας από το τουρνουά μπορεί να ζητήσει επιστροφή χρημάτων για το τουρνουά του 2020 ή πίστωση για το τουρνουά του 2021.

Η προθεσμία για να ζητήσετε επιστροφή χρημάτων είναι η 31η Μαρτίου.

Το έντυπο για τις επιστροφές χρημάτων θα το βρείτε εδώ .

Περισσότερα:Το τουρνουά τένις BNP Paribas Open ακυρώθηκε λόγω ανησυχιών για τον κορωνοϊό, έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία

Οι διοργανωτές είπαν ότι για να είναι επιλέξιμοι για επιστροφή χρημάτων ή πίστωση, οι πελάτες πρέπει να επιστρέψουν φυσικά εισιτήρια στο ταμείο ή στο τμήμα της σουίτας. Τα ψηφιακά εισιτήρια πρέπει να βρίσκονται στον λογαριασμό έκδοσης εισιτηρίων του πελάτη τη στιγμή της αίτησης.

Όλα τα αιτήματα επιστροφής χρημάτων πρέπει να γίνονται από τον αγοραστή του αρχείου και οι επιστροφές ισχύουν μόνο για ολοκληρωμένες παραγγελίες.

Οι διοργανωτές δεν είπαν πόσο χρόνο θα χρειαστούν οι επιστροφές.

«Λόγω του πιθανού όγκου αιτημάτων», είπαν οι διοργανωτές, «παρακαλούμε να είστε υπομονετικοί και να αφήσετε χρόνο για να ολοκληρωθεί η διαδικασία επιστροφής χρημάτων».

  • Η Sherri Zink είναι επικεφαλής δεδομένων για το BlueCross BlueShield του Τενεσί. Ο Bryan Heckman, Ph.D., είναι διευθυντής του Κέντρου για τη Μελέτη των Κοινωνικών Καθοριστικών Παραγόντων της Υγείας και αναπληρωτής καθηγητής ψυχιατρικής και συμπεριφορικών επιστημών στο Ιατρικό Κολλέγιο Meharry.

Εννέα μήνες μετά την πανδημία, παραμένει μεγάλη αβεβαιότητα. Ο COVID-19 συνεχίζει να εξαπλώνεται, τα σχολεία μας αξιολογούν αν θα παραμείνουν ανοιχτά και η οικονομία μας δυσκολεύεται.

Οι πρόσφατες ανακοινώσεις της Pfizer και της Moderna για τα εμβόλια τους για τον κορωνοϊό έχουν προσφέρει έναν φάρο ελπίδας. Αλλά υπάρχουν ακόμα πολλά που δεν γνωρίζουμε για το πότε το εμβόλιο θα εγκριθεί και θα είναι ευρέως διαθέσιμο – ή εάν το κοινό θα το αγκαλιάσει.

Γι’ αυτό η ενδελεχής έρευνα, τα αξιόπιστα δεδομένα και τα αμερόληπτα συμπεράσματα είναι πιο απαραίτητα για την υγεία των κοινοτήτων μας από ποτέ.

Νωρίτερα φέτος, το BlueCross BlueShield του Τενεσί και το Ιατρικό Κολλέγιο Meharry ξεκίνησαν μια συνεργασία για να κάνουν τους Τενεσιάνους πιο υγιείς. Ο πρωταρχικός στόχος της ομάδας είναι να βελτιώσει την ανταπόκριση στον COVID-19 εξετάζοντας τις ανισότητες στην υγεία και αντιμετωπίζοντας τους κοινωνικούς καθοριστικούς παράγοντες της υγείας σε μειονοτικούς και υποεξυπηρετούμενους πληθυσμούς.

Δείκτης Κοινωνικών Ευπαθειών

Αυτοί οι καθοριστικοί παράγοντες αποτελούνται από τις συνθήκες διαμόρφωσης της υγείας στις οποίες οι άνθρωποι γεννιούνται, μεγαλώνουν, ζουν, εργάζονται και γερνούν. Το BlueCross χρησιμοποιεί τα δεδομένα του για να αποκτήσει πληροφορίες σχετικά με αυτούς τους παράγοντες. Για την εφαρμογή των δεδομένων και την άρση των εμποδίων στη φροντίδα, η BlueCross ανέπτυξε τον δείκτη κοινωνικών ευπαθειών, μια συνολική βαθμολογία που κυμαίνεται από 0 έως 19. Το SVI ποσοτικοποιεί τον αριθμό των κοινωνικών καθοριστικών παραγόντων (συνολικά 19) για τους οποίους ένα μέλος μπορεί να κινδυνεύει και χρησιμοποιείται για να βοηθήσει στον εντοπισμό και τη συμμετοχή των ευάλωτων πληθυσμών.

Το Ιατρικό Κολλέγιο Meharry του Νάσβιλ είναι το μεγαλύτερο ιδιωτικό ιστορικά Μαύρο κολέγιο στις Ηνωμένες Πολιτείες και έχει δεσμευτεί να εκπαιδεύει τους επαγγελματίες υγείας και τους επιστήμονες του αύριο. Από την αρχή της πανδημίας, ο Meharry μάχεται με τον ιό σε πολλά μέτωπα. Η Meharry λειτουργεί τοποθεσίες δοκιμών για τον COVID-19, εξερευνά θεραπείες και εμβόλια, διεξάγει κλινικές δοκιμές και ερευνά τη διστακτικότητα των εμβολίων.

Ακούστε περισσότερες φωνές του Τενεσί: Λάβετε το εβδομαδιαίο ενημερωτικό δελτίο γνώμης για οξυδερκείς και προβληματικές στήλες.

Ο δισταγμός των μειοψηφιών για τα εμβόλια ή η απροθυμία εμβολιασμού έχει τις ρίζες του σε μακροχρόνιες συστημικές ανισότητες υγείας και κοινωνικές και δυσπιστία στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης. Η κοινή ανησυχία των BlueCross και Meharry είναι ότι η διστακτικότητα των εμβολίων θα μπορούσε να αυξηθεί στους υποεξυπηρετούμενους πληθυσμούς της μειονότητας, εάν δεν αντιμετωπιστεί. Ωστόσο, βλέπουμε μια σαφή πορεία προς τα εμπρός για τη λήψη αποφάσεων βάσει δεδομένων και τη βελτίωση της ποιότητας.

Το BlueCross σημειώνει παρόμοια αποτελέσματα για τους μαύρους στον πληθυσμό μας Medicaid. Περίπου το 9% των μελών μας στο Medicaid βρέθηκαν θετικά στον COVID-19 και το 50% όσων βρέθηκαν θετικά στον COVID-19 ήταν μαύροι. Αυτά τα άτομα αντιπροσώπευαν το 72% των περιπτώσεων υψηλής σοβαρότητας.

Ο λόγος για αυτές τις διαφορές; Μετά από σημαντικά ιατρικά συμβάντα όπως καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικό και νοσηλεία, τα μέλη βιώνουν διαφορετικά το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης. Βλέπουμε μια άμεση συσχέτιση μεταξύ του κόστους και της σοβαρότητας κάθε ταξιδιού ασθενούς COVID-19. Για τα πιο σοβαρά ταξίδια COVID-19, σε πολλές περιπτώσεις, βλέπουμε μια μεγαλύτερη μειονοτική ομάδα πληθυσμού.

Τα δεδομένα έχουν ήδη δείξει ότι τα επίπεδα αποδοχής του εμβολίου COVID-19 θα ποικίλλουν ανάλογα με την τοποθεσία και τις δημογραφικές και κοινωνικοοικονομικές συνθήκες. Χρησιμοποιούμε την αποδοχή του αντιγριπικού εμβολίου για να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε την αρνητική αντίληψη που προκαλείται από δεκαετίες δυσπιστίας στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης.

Η φάση 1 της συνεργασίας μας, που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη, περιλαμβάνει τη χαρτογράφηση κοινοτήτων υψηλού κινδύνου για διστακτικότητα εμβολίου COVID-19 και τη χρήση προγνωστικών μοντέλων για τον εντοπισμό παραγόντων κινδύνου σε ατομικό και κοινοτικό επίπεδο. Τα αποτελέσματα θα βοηθήσουν στην ενημέρωση των μηνυμάτων για τη δημόσια υγεία.

Ένα μέγεθος φροντίδας δεν ταιριάζει σε όλους. Τελικά, εργαζόμαστε για να αποκαλύψουμε την καλύτερη προσέγγιση για τη βελτιστοποίηση της ισότητας στην υγεία για όλους τους Τενεσιάνους.

Η Sherri Zink είναι επικεφαλής δεδομένων για το BlueCross BlueShield του Τενεσί. Ο Bryan Heckman, Ph.D., είναι διευθυντής του Κέντρου για τη Μελέτη των Κοινωνικών Καθοριστικών Παραγόντων της Υγείας και αναπληρωτής καθηγητής ψυχιατρικής και συμπεριφορικών επιστημών στο Ιατρικό Κολλέγιο Meharry.

Ο Δρ Τζέιμς Χίλντρεθ, πρόεδρος του Ιατρικού Κολλεγίου Meharry και ηγετική φωνή στον αγώνα κατά του κοροναϊού, επέκρινε την κυκλοφορία του εμβολίου για τον COVID-19 του Τενεσί, το οποίο δεν διέθεσε το πρώτο κύμα δόσεων σε μικρά νοσοκομεία ή παρόχους υγειονομικής περίθαλψης.

Η Hildreth είπε ότι η HCA Heathcare μοιράστηκε μέρος της κατανομής εμβολίων COVID-19 με τη Meharry αφού το ιστορικά μαύρο κολέγιο στο Νάσβιλ έμεινε «κάπως» από τη λίστα διανομής του Tennessee για την πρώτη αποστολή δόσεων εμβολίων Pfizer.

Η Χίλντρεθ είπε ότι οι δόσεις από το HCA θα πήγαιναν σε «παρόχους υγειονομικής περίθαλψης πρώτης γραμμής». Ένας εκπρόσωπος του Meharry είπε ότι περίπου 100 δόσεις θα στοχεύουν στο προσωπικό του κολεγίου που παρέχει φροντίδα σε τοπικές κλινικές.

«Είμαι τόσο περήφανη για τους Meharrians που έχουν κάνει τον ρόλο τους στον αγώνα κατά του COVID-19», είπε η Hildreth την Κυριακή σε ένα tweet.

Ο Πάτρικ Τζόνσον, ανώτερος αντιπρόεδρος θεσμικής εξέλιξης στο Meharry, είπε ότι μια συνεργασία με το HCA επέτρεψε στο κολέγιο να αποκτήσει ταχύτερη πρόσβαση για το προσωπικό της κλινικής του. Ο Τζόνσον είπε ότι ήταν «ανεξήγητο» ότι το σχέδιο της πολιτείας δεν περιελάμβανε προηγούμενες δόσεις για το Meharry, ιδιαίτερα δεδομένου του εξέχοντος ρόλου του ιδρύματος στις δοκιμές και τη θεραπεία για τον COVID-19.

«Δεν ήταν κανείς στην αίθουσα που να είπε, τι γίνεται με τους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής που είναι μέρος ενός από τα μικρότερα συστήματα υγείας, αλλά έχουν έναν από τους πιο σημαντικούς ρόλους;» είπε ο Τζόνσον.

Ο Τζόνσον είπε ότι οι ηγέτες του Νάσβιλ "υήρξαν ακριβώς την αντίθετη προσέγγιση". Το Τμήμα Δημόσιας Υγείας του Metro Nashville διέθεσε ένα μέρος της αποστολής του Moderna στο προσωπικό του Meharry που εργάζεται σε χώρους δοκιμών της πόλης.

Ο Johnson είπε ότι το προσωπικό του Meharry ήταν σε επικοινωνία με την πολιτεία τη Δευτέρα και ότι οι κρατικοί αξιωματούχοι είπαν ότι θα διασφαλίσουν ότι ο Meharry θα είχε πρόσβαση στο εμβόλιο το συντομότερο δυνατό.

Η εκπρόσωπος του κυβερνήτη Μπιλ Λι, Λάιν Άρνολντ, δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι μικρότεροι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης όπως ο Meharry αναμένονταν πάντα να λαμβάνουν δόσεις αυτή την εβδομάδα από την αποστολή της Moderna.

Ο Arnold είπε ότι η Hildreth ήταν μέρος μιας ομάδας που αξιολόγησε το σχέδιο διανομής. Όταν ρωτήθηκε για λεπτομέρειες σχετικά με τον ρόλο της Hildreth, ένας κρατικός υγειονομικός υπάλληλος είπε ότι είχε συμπεριληφθεί σε μια λίστα διανομής email για το Office of Minority Health and Disparities Elimination, το οποίο παρουσίασε το σχέδιο κατά τη διάρκεια συναντήσεων των ενδιαφερομένων τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο.

Απευθυνθείτε στον Adam Tamburin στο 615-726-5986 και στο atamburin@tennessean.com. Ακολουθήστε τον στο Twitter @tamburintweets .

«Ολοκληρώνουμε το καταστατικό που θεσπίστηκε από το νομοθετικό μας σώμα, ενώ προορίζεται ως εύλογος κανονισμός, παραβιάζει τόσο τις ρήτρες της δέουσας διαδικασίας όσο και τις ρήτρες ίσης προστασίας του Συντάγματος της Αϊόβα, επειδή οι περιορισμοί του για τις γυναίκες δεν είναι στενά προσαρμοσμένοι για να εξυπηρετήσουν επιτακτικά συμφέροντα της πολιτείας», είπε. Ο επικεφαλής του δικαστηρίου Mark Cady έγραψε για την πλειοψηφία του δικαστηρίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πώς αντιδρούν οι άνθρωποι στην απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Αϊόβα για την άμβλωση;

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τρεις εγκυμοσύνες. Τρία αποτελέσματα. Τρεις σκληρές αποφάσεις γυναικών. Εδώ είναι τα ταξίδια τους

Θανατηφόρα για τα όρια αμβλώσεων στην Αϊόβα;

Ο καθηγητής Νομικής του Πανεπιστημίου Drake, Mark Kende, είπε ότι η απόφαση περιελάμβανε την ισχυρότερη διαπίστωση του δικαστηρίου ότι οι γυναίκες της Αϊόβα έχουν δικαίωμα στην άμβλωση σύμφωνα με το Σύνταγμα της πολιτείας.

Η Cady έγραψε εκ μέρους του δικαστηρίου ότι η περίοδος αναμονής θα απαιτούσε πολλές γυναίκες με λίγα χρήματα ή πρόσβαση σε μεταφορικά μέσα να ταξιδέψουν δύο φορές σε μακρινές πόλεις για ραντεβού με την Planned Parenthood of the Heartland, η οποία είναι ο κύριος πάροχος αμβλώσεων της πολιτείας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η αλλαγή θα επιβάρυνε τις γυναίκες με εκατοντάδες δολάρια σε επιπλέον κόστος, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς και της διαμονής, έγραψε.

Ο ανώτατος δικαστής έγραψε ότι η Planned Parenthood αρνείται ήδη να προχωρήσει σε αμβλώσεις για γυναίκες που δεν είναι σίγουρες για τις αποφάσεις τους.

«Χωρίς υποχρεωτική καθυστέρηση στην ισχύ, τα στοιχεία έδειξαν ότι οι γυναίκες που έρχονται σε σύγκρουση στην απόφασή τους ή υπό πίεση δεν λαμβάνουν τη διαδικασία και, αντίθετα, τους δίνεται περισσότερος χρόνος για να εξετάσουν ή τους δίνονται πόροι για να επιδιώξουν εναλλακτικές λύσεις», έγραψε. «Μια αντικειμενική ανασκόπηση των στοιχείων δείχνει ότι οι γυναίκες δεν αλλάζουν την απόφασή τους να κάνουν έκτρωση λόγω περιόδου αναμονής».

Η πλειοψηφία των πέντε δικαιοσύνης διαπίστωσε επίσης ότι ο νόμος για την περίοδο αναμονής παραβίαζε το συνταγματικό δικαίωμα των γυναικών της Αϊόβα για ίση προστασία βάσει του νόμου.

«Χωρίς την ευκαιρία να ελέγχουν την αναπαραγωγική τους ζωή, οι γυναίκες μπορεί να χρειαστεί να θέσουν σε αναμονή την εκπαίδευσή τους, να σταματήσουν ή να εγκαταλείψουν τη σταδιοδρομία τους και να μην καταλάβουν ποτέ πλήρως μια θέση στην κοινωνία ίση με τους άνδρες, που δεν αντιμετωπίζουν παρόμοιους περιορισμούς για παρόμοια σεξουαλική δραστηριότητα». έγραψε ο Κάντι.

Διαφωνίες από δύο δικαστές

Οι δικαστές Edward Mansfield και Thomas Waterman διαφώνησαν.

Μάνσφιλντ, ο οποίος εξετάζεται επί του παρόντος από τον Πρόεδρο Τραμπ για μια θέση στις ΗΠΑ

Contents